dimarts, 15 de maig del 2012

Plantes de les Balears

Aquest llibre d’A Bonner ja fa més de 40 anys que va ser publicat per l’Editorial Moll. Amb ell vaig donar les primeres passes en el coneixement de les plantes de Menorca. És un llibre que pràcticament no té fotografies en color, però els seus dibuixos esquemàtics són molt valuosos per reconèixer les plantes.

Una altra de les seves característiques és que te classificades les plantes per comunitats vegetals i, encara que no és una classificació estricta, perquè es bo de fer trobar algunes plantes en altres entorns dels esmentats, en general té validesa. Només hi trobarem les plantes més comuns, però per començar està més que bé.

La manera de reconèixer les plantes en el meu cas no era gens científica, es tractava de fullejar el llibret una i alta vegada i moltes de les vegades no em conduïa a res i la cosa era frustrant.

És un llibre assequible a les butxaques perquè no és com els que s’han publicat darrerament que tenen moltes fotografies en color.

Per un profà van molt bé els index que té al final perquè trobam el nom comú i el nom científic. Sembla una tonteria això dels noms científics, però és, a la llarga, la millor manera de no confondre les plantes perquè entre una illa i una altra en alguns casos els noms canvien.

clip_image002

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada